Wandelen waar natuurgeluiden heer en meester zijn, dat kan mij smaken!

Sta af en toe eens stil en luister… Meestal hoor je wel ergens één of ander niet-natuurgeluid in de Vlaamse natuur.
Maar niet zo in Stiltegebied Dender en Mark. De stilte spreekt hier echt tussen de weidse uitzichten en velden. De streek mag daarom ook absoluut trots zijn met het label ‘Urban Quiet Park’ dat het enkele jaren geleden mocht ontvangen.

Uitzichten tussen Dender en Mark om U tegen te zeggen

We vertrokken aan de Sint-Jan-Baptistkerk van Nieuwenhoven en voordat we het goed en wel beseften wandelden we door de Vlaamse velden. En vanaf dan was het puur genieten; van de rust, het glooiend landschap en van de vele uitzichten. Om elke hoek konden we er wel eentje spotten.
Ook de wandelpaden brachten een grote variëteit. Van brede landwegen tot intieme bospaadjes, van smalle veldweggetjes tussen de koeienweides tot kasseiwegen langs oude boerderijen.

Vernieuwing van de Stiltewandelroute

Nog niet zo lang geleden liep de Stiltewandelroute tussen knooppunt 63 en 61 over een verharde weg. Maar door recente aanpassingen werd knooppunt 64 aan de route toegevoegd. Bye bye betonweg, hallo mooie natuur. Want eerlijk gezegd vonden wij dit één van de mooiste stukken van de wandeling.

Dus prima gedaan! Een wandeling waar rust en stilte centraal staat, de onverharde wegen overheersen en de natuurgeluiden heer en meester zijn, die smaken ons het meest!

 

Knooppunten: 47 - 49 - 46 - 65 - 62 - 63 - 64 - 61 - 50 - 51 - 56 - 57 - 54 - 52 - 53 - 48
Start: Nieuwenhove 21 - 9506 Geraardsbergen - 11km