De ideale ochtendwandeling, langs het meer bij Herrnäset Västra in Värmland

Vlak aan onze vakantiewoning Vastra Tio, in Herrnäset, start een prachtige wandeling. De tocht laat je de omgeving op een heel leuke manier verkennen, zeker als je weet dat het wandelpad is aangelegd door de buurtbewoners.

Op aanraden van Erik, de eigenaar van de vakantiewoning, doe je deze wandeling best vroeg in de ochtend, op een zonnige dag. Dan is het nog heerlijk stil in de bossen en heb je aan het water amper last van de muggen.

Een verrekijker moet je zeker meenemen op deze trip, want langs het water kan je heel wat mooie watervogels spotten. Naast wilde ganzen en kraanvogels vliegt er soms ook een zee-arend over. Ook in de bossen kan je met wat geluk wat wild zien, zoals eekhoorns en reeën.
De wandeling biedt een mooie afwisseling, van wandelen langs het water tot wandelen langs reusachtige rotsen. En het prettige van heel de tocht is het zoeken naar kleine kabouters en trolletjes die verscholen zitten in het bos. Dat maakt de wandeling ineens tot een leuke speurtocht.

De wandeling is aangeduid met een icoontje van wandelaars (in het blauw), vaak vastgemaakt aan een paaltje langs de weg. De wandeling telt 6 km.