Lårhöjdsleden in Värmland, een prachtige wandeling met heel wat beleving onderweg

Wil je op een zonnige dag de Zweedse natuur intrekken voor een leuke wandeling? En wil je daarbij ook een verfrissende duik in het meer nemen? Dan is Lårhöjdsleden in Storfors zeker de juiste keuze.

We starten onze wandeling aan Badsta Camping, een vrij kleine, charmante camping. Iets verderop in het bos staat de splitsing van de route. Wij besloten om de route tegen de klok in te doen. Zo begonnen we de tocht met een vrij steile klim van ongeveer 4 kilometer lang. Je bent op de top als je de Lårhöjdsstugan tegenkomt, die eigendom is van de Storfors Ski Association.
De stuga is vrij te betreden, je kan er uitrusten en zelfs koken. Ook slapen is toegelaten, maar dan op je eigen slaapmatje. Neem wel al je vuiligheid mee, want er zijn geen vuilbakken ter plaatse.

Als je vanaf het huisje ledensjöleden volgt, ongeveer een kilometer door het bos, kom je bij het plekje Hättsjön uit. Daar kan je een duik nemen in het meer of grillen op de barbecueplek.
Via een onverharde weg krijg je opnieuw verbinding met de gemarkeerde wandelroute.

Ook iets verderop de route kan je een omweg maken naar de badplaats van Jordkullen. Daar is een zandstrand met een meertje waar je je ook lekker kan verfrissen.

Volg de oranje markeringen. De route is ongeveer 20km lang als je de uitstapjes naar de meertjes erbij neemt. Anders mag je rond de 13km tellen.