De drukte van Carcassonne ontvluchten? Dat kan in het natuurgebied van Lac de Laprade-Basse

Het meer van Laprade, in het hart van de Montagne Noire in de gemeente Cuxax-Cabardès, is een waterreservoir dat is ontstaan door een stuwdam die het hele bekken van Carcassonne van drinkwater voorziet.

Het waterrijk gebied, "sagnes" genoemd, rondom het meer speelt een fundamentele rol. Het behoud is cruciaal om het evenwicht van de biodiversiteit te bewaren.
Een wandeling rond het meer doet je de verscheidenheid van de fauna en flora ontdekken.

De wandelroute

Volg vanaf de parkeerplaats de houten borden 'Lac'. Deze brengen je op de wandelroute rond het meer. Volg vanaf daar het route-symbool: een blauwe bol met een gele streep.
Het pad leidt je door het prachtige bos, dat in heerlijke herfstkleuren geschilderd is. Met het meer links van je is het er zalig wandelen.
Na enkele kilometers moet je even de verharde weg op. Al snel steek je de straat over en kom je uit op een uniek stukje natuur. Door de moerassigheid van het gebied is er een mooi vlonderpad aangelegd. Deze leidt je tot aan het dorpje Laprade Basse. Eens je daar gepasseerd bent, wandel je terug langs het meer.

Ga ook eens van de route af. En struin even op het keienstrand langs het meer. Daar is het fijn vertoeven, zeker als het zonnetje van de partij is.

De wandeltocht loopt op zijn einde wanneer je aan de stuwdam van het meer komt. Je mag voor dit tochtje rond het meer zo'n 7km tellen.

Route de Laprade, Laprade-Basse, Frankrijk