Eén van de mooiste wandelroutes van België: Le Lac des Deux Ourthes

Deze wandeling in één woord beschrijven? Verbluffend! Dat is werkelijk het eerste dat in me opkomt. Verbluffend! Wat een prachtige route, wat een overvloed aan natuur. Deze wandelroute moet je als wandelliefhebber absoluut ervaren.

Opwindend terrein

Deze wandelroute, die begint bij het Nisramont-stuwmeer, is adembenemend en de paden zijn werkelijk betoverend. Maar wees op je hoede. Deze tocht van ongeveer 14 km heeft een uitdagend karakter. De route gaat voortdurend op en neer en sommige stukken vereisen extra aandacht. Degelijke wandelschoenen, een goede fysieke conditie en enige wandelervaring zijn hier absoluut van belang!

 

Langs de Ourthe wandelen

Wat deze tocht zo leuk maakt, is de bijna constante aanwezigheid van de rivier de Ourthe. Je hebt vrijwel altijd zicht op het water. Op twee plaatsen steek je de rivier over via een brug. Neem zeker ergens onderweg een welverdiende rustpauze; er zijn prachtige plekken langs het water waar je heerlijk kan picknicken.

 

Onderschat de wandeling niet

De tocht is behoorlijk uitdagend, niet alleen vanwege de ruige paden. Reserveer voldoende tijd voor deze wandeling. Ten eerste gaan de kilometers niet erg snel voorbij. Je manoeuvreert tussen rotsen en boomstronken, wat betekent dat je meer tijd nodig hebt om een kilometer af te leggen. Ten tweede, begin nooit minder dan 5 uur voor zonsondergang aan de tocht. Het wordt sterk afgeraden om de route in de schemering te volgen, en dat begrijp ik volkomen. Soms is het echt een zoektocht naar het juiste pad, of moet je langs rotsen klimmen. Dat wil je absoluut niet in het donker doen.

 

Maar voor de rest... niets dan lof voor deze route! Ik ben zo blij dat ik hem aan mijn lijstje kan toevoegen.

 

🅿️ Aan het stuwmeer van Nisramont is een grote parking voorzien.
De route is aangegeven met het symbool: rode ruit