Wandelen in de prachtige Feeënvallei van Achouffe

Het is misschien geen toeval dat je hier, vlakbij de bekende Brouwerij Achouffe, een fantastische wandeling kan maken door de Feeënvallei. Het parcours biedt een ervaring die alle verwachtingen van een sprookjesbos overtreft, te midden van een adembenemende natuurlijke omgeving.

Wandelen langs de kabbelende rivier

We laten onze auto achter op de parkeerplaats bij de brouwerij. Het blauw-wit-blauwe symbool wijst ons al snel de weg die ons door de Feeënvallei zal leiden. De eerste honderd meters brengen ons langs enkele kweekvijvers, een minder uniek deel van het avontuur. Maar al gauw neemt een kabbelend riviertje het voortouw en voert ons dieper de natuur in. Zodra we de twee charmante bruggetjes over de rivier oversteken, verandert de route van karakter en wordt het pad intiemer en intrigerender, wat onze nieuwsgierigheid naar meer prikkelt.

Avontuurlijk sprookjesbos

Deze wandeling is werkelijk een genot. Na een kleine klim betreden we naaldbossen, waar we onderweg talloze varens begroeten. Op elk moment verwacht je bijna een hert dat nieuwsgierig om de hoek komt kijken. Om het sprookje compleet te maken, leidt ons pad ons door een trollenbos waar mos de rotsen rijkelijk bedekt. Je ziet, de omgeving brengt onze fantasie op gang!
Terug in het dal slingert de weg tussen rotsen en boomstronken, terwijl de rivier rustig met ons meandert. Niet veel verder ontdekken we echte beverdammen en zien we bomen in de omgeving aangevreten door deze knaagdieren. Dit stukje natuur is werkelijk adembenemend.

Eindig je avontuur met lokale lekkernijen

Onze route brengt ons terug naar het pittoreske Achouffe, waar we onze bijna 6 kilometer lange wandeling afsluiten in één van de lokale tavernes. Hier bestellen we de heerlijke specialiteiten van Brouwerij Achouffe.
Wil je echter je wandeling verlengen? Dat is zeker mogelijk! Er is nog een extra lus van 4 kilometer beschikbaar (blauw kruis), ook vol avontuur, die je naar twee uitkijkpunten leidt voordat je afdwaalt naar de dieptes van de Martin-Moulin-vallei.

Tip: Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen draagt, want het parcours is vaak behoorlijk uitdagend en kan soms modderig zijn. Witte sneakers (ja, we zijn mensen tegengekomen die ze onderweg droegen) zijn absoluut geen goed idee.