Van het ene uitzicht naar de andere...

Kanne, een pittoresk dorpje in Zuid-Limburg. Grenzend aan Nederland en Wallonië... en wat een wandelgebied!

We hopten hier van het ene uitzicht naar het andere. Prachtige vergezichten over de Maas, over de vallei en over het sluizencomplex Ternaaien. Iedere keer betoverend en adembenemend!

De tofste uitdaging van onze route lag toch wel bij de mergelgrotten. Een stevig klimmetje stelden ons toch wel even op de proef. Maar de zichten die we boven kregen waren zo de moeite, dat we algauw ons gehijg en gepuf vergaten.

We wandelden ook een stuk over het fort van Eben-Emael. Een fort dat als oninneembaar werd beschouwd maar in een vijftiental minuten veroverd werd door de Duitsers in 1940. De luchtkokers van het fort leken als vliegende schotels in het open veld te liggen. Best wel een grappig en uniek zicht.

De zonsondergang liet ons een stapje sneller wandelen waardoor we op het juiste moment aan het water en de brug van Kanne waren. Het water kleurde prachtig roos, de lichtjes in de huisjes sprongen aan... de avond was in aantocht.

We maakten hier ook weer een combinatie van routes. We startten met de gele. Na het sluizencomplex gingen we over naar de rode. Eindigen deden we met de blauwe route. In totaal 13 km genoten van deze prachtige streek. 

Statiestraat 8, 3740 Riemst