Verdwalen in de streek rond Elsloo

Elsloo, het oudste boerendorp van Nederland, ligt in de provincie Limburg niet ver van de grens met België. Het dorpje ligt aan het Julianakanaal en is een onderdeel van de gemeente Stein.

Omdat het pittoreske Elsloo een lange geschiedenis heeft, zie je heel wat interessante bezienswaardigheden op de wandelroute, met het kasteel en de kasteeltuinen als start van de wandeling.

Eenmaal uit het stadscentrum volgen de mooie paden elkaar op. Glooiend langs het heuvelachtige landschap leidt de wandelroute je langs de mooiste panorama's.

Initieel was ik van plan om de rode route van 6 km te volgen. (aangeduid met het rode paaltje - het afgevlakte deel toont de looprichting). Al snel gooide ik dat idee overboord want op een bepaald moment was ik de wegwijzers even kwijt. Maar geen paniek. Met een gps op de smartphone lukt het even goed. 

Het gebied rond Elsloo biedt heel wat interessante wandelroutes. Onderaan de foto's staan de routes die vertrekken aan het kasteel van Elsloo. Wil je nog meer? Ontdek het dan hier.

Wandelingen Elsloo (vertrekkend aan het kasteel) Aantal kilometers
gele route 1,5 km
groene route 4 km
rode route 6 km
witte route 8 km
blauwe route 9 km