Pietersheim... daar waar stilte zo'n deugd kan doen...

Heb je dat soms ook eens nodig? Stilte? Zo eens even niets anders horen dan enkel de geluiden van de natuur? Awel, dan kan ik je de wandelingen in natuurdomein Pietersheim aanraden.

Aan de Bessemerstraat in Zutendaal startte ik mijn tocht langs de blauwe route, zo'n 7,4 km lang. Na een korte passage langs enkele weilanden trok ik het Pietersembos in. Een echt bos waar je omringd wordt door dennenbomen en oude beuken. Heerlijk! En stil dat het daar is!

Iets verder op de route veranderde het groen van het bos in een paarse gloed. De heide van de Neerharerheide stond in bloei... wat een prachtig zicht. Ik was hier in de augustus en dat is echt de maand om door heidevlaktes te flaneren.

Ook hier ligt er een leuk plankenpadje op je wandelroute.

Pietersheim heeft twee wandelingen die het wandelkeurmerk Premiumroute ontvangen hebben van het gerenommeerde 'Deutsches Wanderinstitut'. Dat zijn wandelingen die een zekere kwaliteit van het omliggend landschap als van de paden bieden. Het gaat om de rode en de paarse wandeling van 11,4 km. Nog niet zo lang geleden wandelde ik de paarse. En inderdaad... een zeer mooie route, zeker in de herfstperiode wanneer de bomen in alle kleuren staan. En ook hier genoot ik weer het meeste van de stilte.

 

Startplaats: Molenbergstraat, 3620 Lanaken

Wandelroutes Pietersheim Aantal kilometers
Groene route 5,6 km
Blauwe route 6,8 km
Gele route 12,5 km
Groene route (instapplaats La Butte auw Bois) 4,3 km
Paarse route (instapplaats La Butte aux Bois) 11,4 km