Unieke natuurbeleving in Natuurreservaat Zwarte Beek in Koersel

Om de Vallei van de Zwarte Beek te verkennen moet je in Koersel zijn. Vanuit Bezoekerscentrum De Watersnip vertrekken allerlei tochten die heel wat wandelplezier leveren voor jong én ouder.

Zwevend plankenpad

Op een koude winterochtend vertrokken we vanaf het Bezoekerscentrum de Watersnip voor een verkwikkende wandeling doorheen de Koerselse bossen. Langs zandwegen trokken we dieper de bossen in, richting de beekvallei. Een prachtig zwevend  plankenpad verraste ons op de rode route. Boven de vallei vlogen twee kieviten vrolijk rond. Hun uniek geluid zorgde ervoor dat we even stil bleven staan om hun schouwspel te bekijken.

Militair domein in Koersel

Op de rode wandelroute beleefden we de natuur met volle teugen. Niet alleen was er het mooi zwevend plankenpad over de beekvallei maar ook de tochten door de mooie dennenbossen en langs de waterplassen waren enig. Er is zelfs nog een lang plankenpad iets verder op de route.
Wil je de rode route ook eens doen? Hou er dan rekening mee dat deze enkel in de weekends en op feestdagen toegankelijk is. Dit omwille van de nabijheid van het Militair domein.

Bezoekerscentrum De Watersnip, Grauwe Steenstraat 7/2, 3582 Koersel

Wandelingen Koersel Aantal kilometers
blauwe route 2,4 km
oranje route 2,9 km
groene route 3,3 km
gele route 6,3 km
rode route 6,9 km