Wandelen met uitzicht: de Passerelle van Mazamet

Ben je klaar voor een adembenemend avontuur hoog boven de grond? De sprong over rivier de Arnette, een indrukwekkende loopbrug, is een must-see attractie in Mazamet.
Deze loopbrug, die op 70 meter boven de grond slingert, strekt zich uit over 140 meter en verbindt de hoogten van Mazamet met het charmante middeleeuwse dorp Hautpoul.

Twee opties naar boven

Je hebt twee opties om naar de brug te wandelen, afhankelijk van je conditie en enthousiasme. Vertrek vanaf de parkeerplaats Jamarié aan de rand van de stad. De gele route is het meest uitdagend, met een stijgingspercentage van 19%. Het duurt ongeveer 20 minuten om naar boven te komen.
De blauwe route biedt een geleidelijkere klim, met een stijgingspercentage van 9,5% en duurt 40 minuten. Langs deze route kom je ook wat extra's tegen, zoals twee uitkijkpunten over Mazamet, waarvan er één heel bijzonder is.

De hoogtevrees test

De loopbrug van Mazamet, de enige in zijn soort in Occitanie, belooft je een onvergetelijke ervaring. Hangend op 70 meter boven de grond, biedt de brug adembenemende uitzichten over de vallei van de Arnette en de stad Mazamet. Sensatiezoekers zullen genieten van de spanning terwijl ze over de loopbrug lopen, die perfect in het natuurlijke landschap van de Montagne Noire past. Voor zij met hoogtevrees kan het echter een hele uitdaging zijn. Zelfs ik heb, ondanks mijn angst en een aarzelende start, met zweet in mijn handen de overkant gehaald.

Hautpoul: Een middeleeuws juweel

Maak van de gelegenheid gebruik om het middeleeuwse dorp Hautpoul te verkennen, gelegen aan de overkant van de loopbrug. Dwaal door de schilderachtige steegjes, ontdek ambachtelijke winkeltjes en trakteer jezelf op een gastronomische stop in één van de lokale eetgelegenheden.

Volg vanuit Hautpoul de borden om terug naar de parking te gaan. De volledige wandelroute (blauwe route) telt zo'n 3,5km.

Deze unieke ervaring in de Montagne Noire biedt voor ieder wat wils, of je nu op zoek bent naar sensatie, schoonheid of gewoon de rust van de natuur. Trek naar dit prachtige stukje Mazamet en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur.