Tot rust komen in de pure natuur van de Mombeekvallei...

Ik raadpleeg soms de website van 'Wandelen in Limburg' wanneer ik op zoek ben naar een nieuwe wandelplek. Bij de zoekfunctie kan je een gemeente ingeven waarna je een mooi overzicht krijgt van de beschikbare wandelingen. Best wel handig!

Zo vond ik de Mombeekvallei, een prachtig stukje natuur in de grenszone tussen Alken en Sint-Lambrechts-Herk. Deze keer ging ik niet alleen op wandel maar kreeg ik het gezelschap van mijn mama en mijn zus met haar Ridgeback-puppy.

Wat een heerlijk landschap is dat hier! Je wandelt door uitgestrekte valleien waar je een echt boerenpaard kan spotten die zich lustig volprop met grassen. De Mombeek die de vallei doorkruist, passeert af en toe je route. 

De Mombeekvallei biedt een mooie mix van natuur; boomgaarden, leuke paadjes, bloemrijke hooilanden en zelfs enkele houten vlonderpaadjes. Wat hou ik toch van het Haspengouwse landschap. 

Ook de rust die deze plek uitstraalt is buitengewoon. Ik ben fan! En mijn mama en zus ook. De mooie ruiker vol wilde bloemen die ze onderweg plukte, kreeg een mooi plekje op de eettafel. Als herinnering aan een geweldig wandeluitje!

 

Startplaats: Muntelbeekstraat, 3500 Hasselt

Wandelingen Mombeekvallei Aantal kilometers
gele route 4,5 km
rode route 6 km