Een plekje om te koesteren...

Temperaturen rond de 10 graden en een flauw zonnetje, een typische winterse decemberdag dus. (haha) 
Op onze kalender stond een dagje vrij dus trokken we er weer op uit!

Deze keer deden we een ander stukje van 'Bosland' aan, nl. Hoksent in Peer, een ongerept stukje natuur, in de vallei van de Dommel, quasi onbewoond. Heerlijk!

We vertrokken aan de kerk van Kleine-Brogel voor de oranje route van 8,4km. Een hels machinegeluid, afkomstig van een zwaar legervliegtuig op de legerbasis van Kleine-Brogel iets verderop, vergezelde ons op weg naar groene velden. Al gauw steeg het zwaar geschut op en nam de stilte het gelukkig over.
Via een houten brugje over de Dommel wandelden we Hechtel-Eksel binnen, waar we iets verder de kapel van Hoksent tegenkwamen.

De omgeving gaf ons echt een enorm rustig gevoel. De sfeer was zo vredig en kalm. We wandelden door het kenmerkende landbouwlandschap van de streek, met haar typische, door houtkanten omzoomde weilanden. 

De leuke, kleine vlonderpaadjes gaven dat tikkeltje extra beleving onderweg. We wandelden door de vallei van de Dommel en in dit winterse seizoen lag het er hier en daar wel vrij drassig bij. Goede wandelschoenen waren dus zeker aan te raden.

Ik vind het heerlijk om zo'n plekje op enkele tientallen kilometer van thuis te ontdekken. Het is alsof je in een heel andere wereld terecht komt. Top gewoon!

Burgemeester Voetslaan, 3990 Peer, België