Wandelen langs het Sveti Ante kanaal, dat is wandelen met de beste uitzichten op Sibenik.

Even de stad ontglippen voor een deugddoende wandeling? Dan is de wandeling langs het Sveti Ante kanaal wel een mooie aanrader? Waarom? Ik geef je graag 5 redenen:

1. Veelzijdig voor iedereen

Of je nu een geoefende wandelaar bent of gewoon even een ontspannen wandeling wilt maken, dit pad is perfect voor iedereen. Van jong tot oud, met pubers of kleine kinderen, zelfs met een kinderwagen kom je een heel eind. Echt een heerlijke route voor heel het gezin.

2. Adembenemende uitzichten

Onderweg word je getrakteerd op de mooiste uitzichten over het water en de stad Sibenik. De twee uitzichtpunten bieden een spectaculair panorama over de stad, de archipel en de Adriatische Zee. Absoluut Instagram-waardig!

3. Historische hoogtepunten

Het pad voert je ook langs historische plekken zoals een oud Venetiaans fort dat je bereikt via houten vlonders, een kapel verscholen in de rotsen en een indrukwekkende tunnel waar vroeger oorlogsschepen schuilden. Een reis terug in de tijd.

4. Leuke extra's

Langs de route vind je tal van leuke stops; een gezellig kiezelstran, een outdoor gym en een leuke speelplaats voor kleintjes. Je wandelt ook langs oude opslagplaatsen uit de Joegoslavische burgeroorlog.

5. Perfect aangelegd pad

Het wandelpad is mooi aangelegd met om de paar meter bankjes om even uit te rusten. Veel stukken lopen langs het water en onder de bomen, wat zorgt voor aangename schaduw, vooral tijdens de warme zomerdagen.


Wat je nog wilt weten:

  • de wandeling telt 4km heen (dat is tot aan het tweede uitzichtpunt)
  • wandel bij aankomst eerst naar het fort. Daar loopt een mooi vlonderpad naartoe. Daarna wandel je terug om aan de wandeling langs het kanaal te beginnen.