Wandelen langs Rocher de Falize en Rocher de Warche: dat is garantie op schitterende uitzichten

Ben je op zoek naar een wandelavontuur dat je hart sneller doet slaan? Zoek niet verder, want een wandeling langs Rocher de Falize en Rocher de Warche in de Ardennen biedt je precies dat en meer.

Deze imposante rotsformaties, gelegen te midden van weelderige bossen en groene valleien van Malmedy (Bellevaux), bieden je als wandelaar zekerheid op schitterende uitzichten die je voor altijd bijblijven. 

Wandelen naar het eerste hoogtepunt: Rocher de Falize

Het avontuur begint direct, met enkele uitdagende stappen omhoog. We stappen boven Bellevaux uit en worden beloond met een spectaculair uitzicht op het omliggende landschap. Terwijl we hoogte winnen, worden we omringd door de rust van de weidse weilanden. Het is een mooie start die ons meteen onderdompelt in de prachtige natuur van de Ardennen

Een netwerk van magische bospaadjes brengt ons dieper in het hart van deze mooie omgeving.

En dan, na een korte wandeling over de verharde weg, doemt het op: Rocher de Falize, schitterend en imposant.  Het uitzicht vanaf hier is werkelijk adembenemend, met uitgestrekte valleien en weelderige bossen die zich voor ons uitstrekken.


Knap uitkijkpunt bij Rocher de Warche

Zodra we het bos betreden daagt het pad ons direct uit met enkele hellingen en beklimmingen. De bospaden slingeren langs de kleurrijke flora van rivier de Warche.

Naarmate we verder wandelen, transformeren de smalle bospaden zich geleidelijk tot bredere wegen die ons trakteren op panoramische uitzichten over adembenemende landschappen.  Het is moeilijk te geloven dat we ondertussen onder de autostrade E42 wandelen, want de vredige schoonheid van de omgeving neemt ons volledig in beslag.
Bij Rocher de Warche genieten we opnieuw van een knap panoramische uitzicht. Het is een mooie plek, waar we even pauzeren en ons laten meenemen door de natuur.

 

🗺️ Malmedy route 16 - blauwe rechthoek/symbool haan
🚶‍♂️📍 9,2km
⛰️📏 202m hoogteverschil