Wandelend genieten: Ontdek het prachtige wandelarrangement van Corsendonk Hotels

Stel je voor: je bent op weekend en wandelt door fraaie landschappen, omgeven door groene bossen en charmante dorpjes. Terwijl je geniet van de rust van de natuur hoef je je geen zorgen te maken over het dragen van bagage of het zoeken naar accommodaties, want Corsendonk Hotels heeft het perfecte wandelarrangement voor je samengesteld. Dit arrangement biedt niet alleen uitgestippelde wandelroutes van hotel naar hotel, maar ook een heerlijk ontbijt, comfortabele kamers en ontspannende wellness faciliteiten om je wandelervaring compleet te maken.

Lees meer »

Dit is waarom een tripje naar de Opaalkust de moeite waard is.

Dat ik Frankrijk wel gezien had! Dat was mijn mening, een dik jaar geleden toen we onze volgende vakantiebestemming aan het plannen waren. Maar na een rondrit door de Languedoc in november '22 moest ik mijn oordeel bijsturen. Frankrijk is zó veelzijdig dat er qua natuur voor mij nog heel wat te ontdekken valt.Zo veroverde ook de Opaalkust, in Noord-Frankrijk, mijn hart. En wel hierdoor.

Lees meer »

Waarom Old Ponale Path een geweldige route is om te wandelen.

Het Ponale-pad (Sentiero della Ponale in het Italiaans) is een schilderachtige wandelroute in de provincie Trentino, in de noordoostelijke regio van Italië. Het pad volgt de route van de oude Ponale-weg, die oorspronkelijk in de 19e eeuw werd aangelegd als muilezelpad om de stad Riva del Garda te verbinden met de Ledro-vallei.

Lees meer »

Wandelen in Zuid-Frankrijk. Mijn beste tips

De herfst is een geweldig seizoen om een wandelvakantie te boeken naar Haut-Languedoc. De zonnige streek in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee staat bekend voor zijn wijnbeleving, zijn uitgestrekte natuurgebieden en typische Franse steden zoals Montpellier, Béziers en Narbonne. De prachtige meren en de grotten in het departement zijn zeker ook een bezoekje waard. We bezochten de streek midden november vanuit Nous Lofts in Agel en dat bleek de ideale uitvalbasis om op ontdekking te gaan. In het najaar op wandelvakantie naar Zuid-Frankrijk? Lijkt mij alvast een uitstekend plan! Hier zijn dan ook mijn tips.

Lees meer »

Zo kom ik al wandelend de donkere dagen door...

Nu de kleurrijke bladeren van de herfst bijna weg zijn, de dagen donkerder worden en de temperaturen dalen, is het aantrekkelijk om lekker binnen te zitten onder een warm dekentje voor wat Netflixen. Toch is het nu juist goed om naar buiten te trekken. Ik geef je alvast 5 redenen waarom.

Lees meer »

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk

Wij zelf vinden wandelen meestal wel leuk. Het is ontspannend en goed voor lichaam en geest. Maar met kinderen erbij hoor je al snel “Mama, ik ben moe! Is het nog ver?” of “Papa, kan je mij dragen?”.Herkenbaar?Toch kan het ook voor kinderen prettig zijn om te wandelen. Hoe?Ik zet graag enkele handige tips op een rijtje gezet om je – letterlijk – op weg te helpen.  

Lees meer »