Heerlijke golvende landschappen in Mettekoven...

Greenspot Mettekoven, noteer 'm nu op je to-do wandellijstje! Want wat een prachtig streek is dit.

In het piepkleine dorpje Mettekoven ligt het vertrekpunt van de wandelroutes.  Het zijn er 4; groen, blauw, oranje en rood. De plek wordt omschreven als het 'Grand Cru' landschap, dat wekte uiteraard onze nieuwsgierigheid. De beslissing om de rode, oranje en blauwe route te combineren, was dus snel gemaakt.

Via glooiende paadjes begonnen we aan de rode route. We wandelden langs boomgaarden en uitgestrekte heuvellandschappen. Meermaals werden we getrakteerd op wondermooie zichten. Het dorpje Veulen is het keerpunt van de wandeling. Langs het Kasteel van Veulen stapten we weer het platteland in. Hemelse paadjes brachten ons terug naar het centrum van Mettekoven.

Holle wegen gidsten ons dieper het fruitige Haspengouw in.  De brede Romeinse kasseiwegen tussen de fruitbomen waren echt plezant om over te wandelen. Stap ook even af van de oranje route en wandel zo'n 600 meter verder naar het Zwevende kapelletje van Frits Jeuris.  Het ziet er in de verte heel klein uit, maar het heeft echt iets buitengewoon. En het zicht dat je krijgt wanneer je in het kapelletje staat, is om 'U' tegen te zeggen.  Echt een belevenis op zich!

Ik kan je alleen maar aanraden om in Mettekoven een combinatie van de routes te maken. Iedere wandeling had zijn specifieke karakter. Waar de rode ons betoverde met zijn schitterende paadje en de oranje met zijn omvangrijke fruitboomgaarden, trok blauw de kaart van het bos en de beekvallei.

We hebben echt enorm genoten van deze omgeving. En dan stond de natuur nog niet eens in bloei!

17 mooie kilometers bij op onze wandelteller. Ik hoop dat jij ze ook gaat ontdekken. 

Mettekovenstraat, Heers, België

Wandelingen Mettekoven Aantal kilometers
groene route 1,5 km
blauwe route 3 km
oranje route 4 km
rode route 7 km