Zin in wat Achelse beleving? Zet je wandelschoenen dan maar klaar voor deze leuke wandeling.

We starten onze tocht aan De Kluis van Achel. Een plek met een rijke geschiedenis. We volgen hier geen uitgestippelde kleurenroute maar rijgen enkele knooppunten aan elkaar.

Warme welkom van de Warmbeek

We stappen langs de Kluizerdijk om even verderop de Warmbeek over te steken. We trekken door de beekvallei met zijn mooie weidelandschappen en dennen- en loofbossen. We zijn danig onder de indruk van de prachtige natuur. Het pad brengt ons naar een toffe waterplek. De zon schittert volop. Samen met de blauwe lucht wakkert ons vakantiegevoel aan.

Plezier op het trekvlot

Even verderop is er een leuk rustplekje langs het Beverpad. Een plezante belevingsroute brengt ons naar een grote houten stoel op het water. De perfecte plaats voor een pauze.
We wandelen verder langs een bessenkwekerij. Hier kan je in de zomer lekkere bessen komen plukken. Wat later stappen we weer langs de grote vijver waar we via een trekvlot het water oversteken. We amuseren ons gelijk kleine kinders en gaan een paar keer op en af. Who cares... je leeft maar ene keer hé!

Entertainment à volonté

De route loopt verder langs de Warmbeek. Even verderop kan je de waaghals uithalen door de beek via een touwenparcours over te steken. Ik probeer het alvast maar kies er dan toch voor om op zeker te spelen en enkel voor de foto aan de touwen te hangen. Liever dat dan natte kleren. (smile)

Bij mooi weer kan je bij 't Mulke genieten van een lekker hoeve-ijsje. Hier maken we ook kennis met het planetenpad dat door de stad en de sterrenwacht De Noorderkroon aangelegd is. We komen voorbij een kleine geologische tuin en De Waag. Hier moest in de 13de eeuw verplicht het graan uit de dorpen Achel, Lille en Hamont gewogen worden.

Eindigen doen we via mooie paden langs de Patersbosbeek en de Beverbeekhoeve, het oudste gebouw van Hamont-Achel. Ook de doortocht onder de kastanjebomen naar de Achelse Kluis maken deze wandelroute absoluut de moeite waard.

 

We wandelden volgende knooppunten: 105 - 106 - 104 - 103 - 193 - 190 - 188 - 192 - 181 - 182 - 174 - 172 - 173 - 183 - 116 - 186 - 115 - 112 - 110 - 108 - 106 - 68 - 105

De Kluis, aan de Kluis 1, Hamont-Achel

Wandelingen Achelse Kluis Aantal kilometers
Groene route 1,9 km
Oranje route 6,3 km
Gele route 8,7 km
Rode route 13,9 km
La Trappe - Trappistenwandelroute 7,3 km
Achel - Trappistenwandelroute 11 km
Wandeling met knooppunten zelf te kiezen