Wandelen door Romeins erfgoed in Beukenberg, Tongeren

Hou je van wat geschiedenis en het Haspengouwse landschap? Dan moet je zeker deze wandeling in Mulken doen.

Ik startte aan het sportcomplex van het Pliniuspark, waar er ruimte genoeg was om mijn wagen te parkeren. Als eerste passeerde ik Kasteel van Betho. Het kasteeldomein maakt deel uit van het natuurgebied Beukenberg. De vorstelijke weg langs het kasteel nam me mee via holle wegen naar de heuvelrug.

Daarboven kreeg ik een mooi zicht op het Haspengouwse landschap. In de verte kon ik zelfs de Onze-Lieve-Vrouwebaseliek van Tongeren spotten.

Wie mij al even volgt, weet je dat ik gek ben van het Haspengouwse landschap. De glooiende weilanden, de holle wegen, maar ook die kleine paadjes die verstopt liggen tussen de akkers en de fruitbomen maken mij altijd euforisch.

Ook hier was er zo'n weggetje te vinden. Het leidde mij naar een wat drassige zone waar tientallen vogels mij vrolijk verwelkomden met hun gezang.

Ik week ook even mijn route af om het kasteeldomein Rooi te ontdekken. Het is privé domein maar aan de waterplas kreeg ik een mooi zicht op de site.

Dus... goesting om iets verborgen moois te ontdekken waarbij je Romeins erfgoed met het Haspengouwse karakter kan combineren.. dan is dit mijn aanrader voor jou!

Mulkerweg, 3700 Tongeren

Wandelingen Beukenberg Aantal kilometers
Gele route 3,7 km
Rode route 6,9 km