Ontdek al wandelend de prachtige natuurlijke schatten van Vianden in Éislek, Luxemburg


Vianden, een sprookjesachtig stadje in de regio Éislek in Luxemburg, is niet alleen bekend om zijn betoverend kasteel en rijke geschiedenis, maar ook om de prachtige natuurlijke omgeving. Als je de kans wilt grijpen om zowel de historische charme van Vianden als de omliggende natuur te verkennen, dan mag je deze wandeling absoluut niet missen.

Starten aan de toeristische dienst

De wandeling begint in het hart van Vianden, waar je de historische stad achter je laat en de natuur in stapt. Je krijgt meteen een stevige klim voorgeschoteld, maar al snel merk je de rust en stilte op. Een welgekomen afwisseling met de gezellige drukte die er heerst in het centrum van Vianden.

Eerste hoogtepunt van deze wandeling is het uitzichtpunt bij het Fändelchen, waar je beloond wordt met een adembenemend panorama van Vianden en zijn majestueuze kasteel. Het is een mooie plek om even op adem te komen en te genieten van de prachtige omgeving.

 

Terug langs de rivier en de bossen

Nadat je een deugddoende wandeling hebt gemaakt door de bossen, keer je terug langs de rivier, waar een houten pad je begeleidt tot aan een voetgangersbrug. Hier steek je de rivier over om vervolgens (na de camping) weer de natuur en hoogte in te trekken. Pittoreske trappen en aangename bospaden leiden je geleidelijk terug in de tijd, waarna je het laatste gedeelte van de route aanvat in de nabijheid van het kasteel.

 

Even terug in de tijd

Wandelen langs de oude stadsmuur, dat is puur plezier. Je bewandelt het pad van toren naar toren, en aan je rechterzijde krijg je telkens weer een prachtig uitzicht op het kasteel van Vianden. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet. Langs dit stuk kom je ook leuke speeltoestellen voor kinderen tegen. Deze toestellen beelden martelwerktuigen en oorlogstuig uit die in die tijd werden gebruikt, maar gelukkig dienen ze nu alleen voor speelplezier.
Na een (eventueel) bezoek aan het kasteel krijg je nog één laatste uitzicht op Vianden voorgeschoteld, bij de Hockelstuerm. Een voormalige wachttoren van de stad en onderdeel van de stadswand.

Deze wandeling biedt de perfecte combinatie van de natuurlijk schoonheid en de rijke geschiedenis van Vianden en Luxemburg.

Dus trek je wandelschoenen aan en volg de VI 2 route (6km). Het is een avontuur dat je zeker niet wilt missen.