Cami Parì, letterlijk en figuurlijk hét hoogtepunt van onze trip door Italië.

In augustus trokken we naar het schilderachtige bergmeer Lago di Ledro. Het meer ligt op 655 meter boven de zeespiegel ten noorden van het Gardameer ( op ongeveer 12 km). Je kan er heerlijk zwemmen, surfen, suppen of een bootje huren. De streek leent zich ook perfect tot het maken van mooie wandelingen. Een rondje Lago Ledro telt een goeie 10 km.
Ook de omliggende bergen riepen dus trokken we op pad om de Cami Parì te beklimmen.

We begonnen onze tocht in de vallei van Lenzumo, een klein bergdorpje iets buiten Ledro. Via route 402 klommen we zo'n goede 900 meter om berghut Rifugio Nino Pernici te bereiken. Na zo'n intense wandeling was het daar wel heerlijk vertoeven. Ook het uitzicht is er adembenemend
Na de dorstlesser trokken we verder langs de bergwanden. Vanaf dan was het echt genieten! Genieten van de views over de vallei, de bergtoppen, de prachtige wandelpaden,... echt té mooi.
Echter het klimmen was nog niet voorbij. Eenmaal we de afslag naar Cami Parì namen, lag er een klauterpartij van 200 meter  voor ons.
Zoals het spreekwoord zegt 'The best view comes after the hardest climb' en dat was hier zeker zo!

We hebben gevloekt, elkaar van alles verwenst, we hebben gezweet en op momenten elkaar stilzwijgend vermeden. Maar op karakter en met elkaars steun hebben we de klim van 1300 meter tot een prachtig einde gehad. Een wandeltocht om nooit meer te vergeten.