Tot rust komen in het inspirerend landschap van Bergerven...

Bergerven was een voormalige grindwinning dat omgevormd werd tot een meer, waardoor de natuur terug de ruimte kreeg.  

De start was veelbelovend. Enkele loslopende paarden begroetten ons op het eerste pad dat we namen. Niet veel later wandelden we langs de Zuid-Willemsvaart. Met het zonnetje in de rug een echte zaligheid!

De passages door de dennenbossen brachten een mooie rust. Hier en daar was er een klimmetje maar deze werd altijd beloond met een mooi uitzicht over het gebied.

Ook hier maakten we een combinatie van 2 routes en namen we er ook het Ruige Laarzenpad bij. Stevige schoenen waren hiervoor aangeraden. We hoopten met onze sportschoenen de route wel te overleven. Echter veel ruige stukken waren er niet, gelukkig! Wel prachtige bloemenweides en een vogelkijkhut waar we een bende ganzen in het geniep konden observeren. 

Het hoogtepunt van deze wandeling was het uitzichtpunt op de rand van het Kempens Plateau waar we een mooi zicht kregen over de grindmeren en de prachtige natuur. 

Bergerven was echt een oase van rust. We deden een combinatie van de blauwe en de groene route. Het vertrekpunt lag bij Kapel van de Weerstand.

 

Startplaats: Brugstraat, 3650 Rotem

Wandelroutes Bergerven Aantal kilometers
Groene route 2,7 km
Blauwe route 7 km
Rode route 9 km
Gele route 14,7 km