Wandelen in Kessenich, dat is een top beleving!

Als ik een top 3 lijstje moest maken van de mooiste wandelroutes die ik al gemaakt heb, dan hoort dit toppertje er absoluut bij. Want wat een beleving was dit!
Op de wandelkaart zag ik dat de rode lus heel wat waterpartijen doorkruist. De keuze van route was dan ook snel gemaakt.

Op het einde van België

Het wandelgebied Kessenich wordt in sterke mate bepaald door de natuurgebieden Koningssteen en Kollegreend. Koningssteen ligt pal op de grens tussen Nederland en België. Het is één van de oudste natuurontwikkelingsgebieden in het RivierPark Maasvallei. De Konikpaarden die er grazen en de Galloways zijn de plaatselijke bewoners.
Momenteel is dit zonder twijfel één van de meest waardevolle natuurgebieden in het RivierPark Maasvallei.

Het witte stadje

Na onze passage door waardevol natuurgebied met leuke wegjes én een knap vlonderpad arriveerden we in het prachtige stadje Thorn. Het staat bekend als het Witte stadje vanwege zijn witte huisjes in het centrum. Het was zo uitnodigend dat we beslisten om even van onze route af te wijken voor een terrasje in het prille lentezonnetje. Ik hoef je niet te zeggen hoe heerlijk dit was!

Variatie troef

Kessenich is zonder twijfel een topper! Er is variatie te over; prachtige weilanden, heerlijke paadjes, struinnatuur, charmante dorpjes, knappe uitzichten, fraaie waterpartijen,... ik heb hier 100% genoten.

Ik kom hier zeker nog eens terug. Maar dan om de paarse route uit te proberen. Via deze lus wandel je tot in Ophoven en van daaruit kan je met de rondvaartboot 'de Paep van Meinecom' via de Maasplassen tot in Thorn varen. Dat moet ook een ervaring zijn. Dus later meer hierover.

Douanekantoor, Venlosesteenweg 403, 3640 Kessenich

Wandelingen Kessenich Aantal kilometers
groene route 5,9 km
blauwe route 7 km
oranje route 6,5 km
rode route 11 km
paarse route (met rondvaartboot) 10 km