Wandelen in Vallei van de Hoëgne, dat is genieten van het begin tot het einde.

De Ardennen zijn gekend voor zijn mooie groene bossen en dat is hier in de Hoge Venen niet anders! Tussen al het groen stroomt de Hoëgne rivier, een fantastische waterstroom van 30 km lang. Het maakt niet uit in welke periode je hier komt wandelen, de vallei van de Hoëgne schittert in elk seizoen.

De Hoëgne
De Hoëgne is een zijrivier van de Vesder. Wat deze rivier zo kenmerkend maakt is de donkere kleur van het water. Er zit namelijk veel ijzer in de grond en dit veroorzaakt de bruine kleur. Verder speelt de rivier met de rotsen waardoor er mooie watervallen en kleine poeltjes ontstaan.
Langs de rivier loopt het wandelpad dat een mooie combinatie biedt van vlonderpaden, rotsen, trapjes en bospaden.

Feeërieke natuur
Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar. De kortste route is 8 km maar je kan met gemak ook 12 km of zelfs 21 km wandelen. Vertrekken kan vanaf de parking aan Roquez. Om het parkeerterrein te bereiken moet je door de rivier rijden.  Geen paniek, de diepte is maar 10 cm. 
De te volgen route is goed gemarkeerd met bordjes met een blauw kruis. De eerste kilometers zijn makkelijk maar als snel wordt het pittiger, mooier én ook leuker! Talrijke vlonders slingeren je door de feeërieke natuur.
Wanneer het pad de rivier verlaat, keert de route stilletjes aan terug. Kies route B als je richting de parking moet. Je wandelt eerst lang een verharde weg, wat even een grote stijlbreuk geeft met de voorgaande kilometers. Maar al snel stap je door het bos naar een schuilhut, een zogeheten belvédère. Hier krijg je een weids en schitterend uitzicht op het dal van de Hoëgne. Vervolgens is het nog een klein stukje wandelen naar de parkeerplaats.