Lagrasse: één van de mooiste dorpjes van Frankrijk

Lagrasse, gelegen aan de oever van de rivier de Orbieu, is één van de mooiste dorpen van Frankrijk. De rijke geschiedenis van Lagrasse is nauw verbonden met de abdij Sainte-Marie de Lagrasse, die dateert uit de achtste eeuw en nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid is. Je kan de abdij verkennen tegen een kleine entreeprijs en alles leren over zowel de abdij als de geschiedenis van het dorp.

 

Via één van de bruggen kan je het historische centrum van Lagrasse betreden, waar je wordt gecharmeerd door eeuwenoude straatjes, gezellige winkeltjes en intieme pleintjes. Het Marktplein, centraal gelegen in het dorp, herbergt nog steeds een oude houten markthal uit de veertiende eeuw, waar je de levendigheid van vroegere tijden kan voelen.

Net als veel andere dorpen in de omgeving is Lagrasse gebouwd als bastide, met een rechthoekig stratenpatroon en de markt in het midden. Een wandeling door Lagrasse voelt als een reis terug in de tijd, waarbij het ontbreken van gemotoriseerd verkeer bijdraagt aan de historische charme. Als toerist moet je je auto verplicht parkeren op de grote parkeerplaatsen aan de rand van het dorp, slechts een paar honderd meter verwijderd van het centrum.

Adres parking: 14 Rte de Ribaute, Lagrasse of Av. des Condomines, Lagrasse (hier is ook een camper-parking voorzien)
Raadpleeg hier de uitgestippelde wandelroute door Lagrasse

 


Ontdek meer dan alleen de charme van het historische centrum van Lagrasse - trek de natuur in voor een verkwikkende wandeling. Verken de prachtige omgeving en laat je verrassen door adembenemende uitzichten op de rots van Cagalière, waar je zelfs de Corbières en de Pyreneeën kan zien. Ook het contrast tussen de rode aarde en het weelderige groen van de dennenbomen geven deze wandeling wat meer cachet.
Even bij vermelden: dit wandelgebied kan afgesloten worden indien er gevaar voor bosbranden is.

Hier kan je de wandelroute raadplegen.