Tussen de bloesems in Ulbeek

Toch heerlijk, de maand april! Overal kleurt de natuur weer groen, de vogels vliegen al fluitend rond en hier en daar kan je al een vlinder zien fladderen.

En oh ja, daar zijn ook de bloesems! In mijn favoriete natuurgebied Haspengouw is het nu volop feest. Overal verschijnen witte of roze bloemen aan de fruitbomen. Hét moment om in deze prachtige streek al wandelend te ontdekken.

Struinen tussen de fruitbomen

We starten onze wandeling (rode route) in het centrum van Ulbeek. Na enkele honderden meters verwelkomt een klein gezellig kapelletje ons. Het is tevens het begin van de tocht door de fruitbomen. Links, rechts, voor, achter, we zitten echt tussen de bloesems. Zalig! We zijn net nog iets te vroeg voor de appelbloesems. Die staan zo goed als klaar om uit te poppen. Maar de perenbloesems zijn al volop aanwezig! Hoe romantisch kan de wandeling beginnen!

Hart van de fruitstreek

Aan het Kasteel van Rullingen schakelen we over op de oranje route (aangeduid met een kruis). We zitten nu in de omgeving rond Borgloon. We kruisen de vallei van de Herk en komen via kleine intieme paadjes en trapjes op het 'oude' fruitspoor. We zitten nu echt in het hart van de fruitstreek. Op een boogscheut passeren we ook de Stoomstroopfabriek van Borgloon.

Net na het Kasteel De Klee haken we weer in op de rode route die ons in no time nog eens meeneemt door de prachtige fruitboomgaarden. Van lentekriebels gesproken!

Tip: Vertrek vroeg genoeg. Zeker in periode van de bloesems. Dan is het nog rustig op de route én maak je nog kans op een parkeerplaats.

Ulbeekstraat, 3830 Wellen

Wandelingen Ulbeek Aantal kilometers
Blauwe route 4,5 km
Rode route 8 km
Oranje route (vertrek aan Kasteel Rullingen) 7,5 km