Hemels wandelen in Overbroek, Gelinden

Helemaal in het zuiden van Sint-Truiden ligt het prachtige natuurgebied Overbroek. Het is dé plek om een schitterende natuurwandeling te maken.

Verwondering

Ik vertrok aan het Natuurhuis op de Kleinveldstraat voor een combinatie van de oranje met de groene lus. Ik struinde door twee velden toen ik op een gegeven moment rechtsaf moest. Wat is toen zag was werkelijk te mooi voor woorden!

Ik kreeg een groots uitzicht op de Herkvallei. Met een immense bloemenzee erbij!
Ik wist niet waar kijken, zo mooi. Ik heb dan ook meteen beslist om mij even op een bankje te zetten en te genieten van het moment.
Niet alleen de vallei maar ook de tocht door het bos was echt de moeite: wondermooie paadjes, sprookjesachtige natuur, kabbelende beekjes,... heerlijk gewoon!

Het einde van de wandelroute bracht mij terug naar de vallei. Van boven op de top met weidse views tot beneden aan de beek. En dat omringd door gele, roze en witte bloemen. Zalig!

Wel even een aandachtspuntje wanneer je er met de hond komt wandelen! Op de groene route is er een stukje dat niet toegankelijk is voor honden. Dat komt omdat er daar een begrazing zone is. De kaart aan het begin van de wandeling, toont je perfect waar dat is.

 

Kleinveldstraat 54, Gelinden - Sint-Truiden

Wandelingen Overbroek Aantal kilometers
blauwe route 3,6 km
groene route 3 km
oranje route 5,1 km
rode route 9 km