Heerlijk struinen door het Haspengouwse landschap in Hoeselt

Greenspot Vrijhern...greenspot.. het woord alleen al deed mij wegdromen naar heerlijke paadjes in het groen. En dat was hier in Hoeselt zeker het geval!

Voldoende wandelvariatie

Ik volgde de rode markering. Vanaf het startpunt moest ik eerste een drukke verkeersweg oversteken, maar al snel klom ik via een leuk paadje tussen de weilanden omhoog. Daarna genoot ik op een typisch Haspengouwse landbouwweg van de weidse uitzichten. 
Niet veel later, na enkele fruitboomgaarden volgde er een mooie entree naar het groen;  een mooi grasrijk pad tussen meidoornhagen. Deze bracht mij naar prachtige wandelplekjes, met zelfs verderop een vlonderpad door het bos. Dit was aangenaam wandelen.

Gelukkig passeerde ik de drukke verkeersweg die ik in het begin overstak op het einde van mijn route ondergronds, door een fiets- en wandeltunnel. Daarna kwam ik terug uit op mooie weilanden vol met fruitige boomgaarden die mij de weg toonde naar de Kluis van Vrijhern. Dit gebouw is één van de belangrijkste gebouwen van de gemeente Hoeselt. Kluizenaars zijn er niet meer, de laatste vertrok in 1904. Maar  biddende bezoekers kan je er wel nog spotten want dit karakteristieke gebouw is nog steeds een druk bedevaartsoord.

Kluisstraat 1, Hoeselt

Wandelingen Greenspot Vrijhern Aantal kilometers
blauwe route 4,9 km
oranje route 7,1 km
rode route 8,3 km