Villa Roza, waar je iedere avond geniet van de meest adembenemende zonsondergangen.

Ken je dat gevoel, heimwee naar een plek hebben, zelfs voordat je er weg bent? Dat is precies wat Villa Roza oproept.

Warm ontvangst

Villa Roza bevindt zich in het pittoreske dorpje Splitska, op ongeveer 4 kilometer afstand van Postira. Dit charmante huisje ligt te midden van een olijfboomgaard op een heuvel, waardoor je vanaf het terras van de villa kan genieten van een adembenemend uitzicht over de wijde omgeving.

Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd door de gastheer Luka. Er staat een plankje klaar met allerlei lekkernijen, waaronder streekproducten en vers fruit uit de tuin. De zelfgemaakte siroop van vlierbloesem en bessen is daarbij een absolute aanrader.

Dat is het leven

Met geen woorden kan ik beschrijven hoe intens ik van deze plek genoten heb. Hoewel de villa niet groot is en slechts drie kamers heeft (een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer - in de tuin is er nog een optie op een extra slaapkamer), leef je hier voornamelijk buiten. Het terras voor de woning is zo gezellig dat je hier de hele dag kan doorbrengen. Het privézwembad, iets hoger gelegen dan het terras en met een uniek uitzicht over de omgeving, maakt deze plek echt speciaal. De rustige omgeving en het ontbreken van directe buren maken het een ware oase. Het is heerlijk om 's morgens door de grote tuin te dwalen tussen de olijfbomen, verse kersen of aardbeien te plukken en daarna op het terras van je koffie te genieten. Dat is de ultieme luxe!

Dé mooiste zonsondergangen

Ik las van tevoren al een recensie op Google: dit is dé plek met de meest waanzinnige zonsondergangen. En ik kan bevestigen, dat is zeker waar. Iedere avond genoot ik van het prachtige schouwspel. Op het terras en vooral bij het zwembad had je de beste plek om de zon over de zee achter het gebergte van Split te zien verdwijnen. Ik heb nog steeds heimwee naar dat kleurrijke tafereel aan de hemel.

Ook eens genieten van deze plek? Boeken kan hier