Panorama van de Warche - Robertville

Liefhebber van ongerepte landschappen? Dan is deze wandeling zeker een aanrader.

Kasteel Reinhardstein

Onze wandeling startte in een rustig dennenbos. Het pad kronkelde langs de steile helling en niet veel later kregen we een adembenemend panoramisch uitzicht op het Kasteel Reinhardstein (ook bekend als Burg Metternich), die hoog boven de vallei van de Warche oprijst.
Het kasteel werd opgetrokken in 1354. Een verzameling wapens, wandtapijten en handgemaakte beelden zorgen mee voor de historische waarde van deze plek.

Het ommetje waard

Bij de oversteek van de beek (die zo goed als droog lag, maar ja kijk, het is zomer) weken we even van onze route af om een kijkje te nemen bij de 60 meter hoge waterval. Echter zijn we deze waterval pas op het einde van onze wandeling tegengekomen. Wat we wel aantroffen op ons pad was een stukje ongerepte natuur. Een zalig rustplekje, met een kabbelend beekje en een waterplas erbij. Het water was zo zuiver. Ik waande mij even in het paradijs.

Klimmen op rotsen

We volgden vanaf deze plek de bordjes 'Reinhardstein'. Op één van de volgende splitsingen kregen we de keuze uit twee wegwijzers naar Reinhardstein, eentje stond links, de andere rechts. We kozen de rechtse om zo weer snel op onze vertrouwde route uit te komen. Echter misten we door deze keuze de passage langs de kasteelsite. Dus, kies links.
We hebben dan serieus wat rotsen beklommen om daarna de route langs het kasteel te nemen. Uitdaging verzekerd!

Het Kasteel Reinhardstein is in het weekend te bezoeken (enkel met een rondleiding). We namen daar ook onze rustpauze en dronken het plaatselijk streekbiertje van Reinhardstein.
Vervolgens bracht de wandeling ons over een kleine brug naar een stenig pad achter de heuvel. Een bosweg leidde ons naar de stuwdam van Robertville wat tevens het einde van onze wandeling was.

We volgden de blauwe rechthoek, 5,9 km. Vertrek: parking stuwmeer van Robertville

Parking Stuwdam Robertville, Rue du Barrage, 4950 Waimes, België