Kattevennen, mijn pauze plekje...

Ik mag mijzelf gelukkig prijzen dat mijn werkplek in dit mooi stukje natuur ligt. Iedere werkdag fiets ik door het bos naar de Cosmodrome. En hoe vaak ik al niet hertjes langs de weg heb gespot... heerlijk om zo je werkdag te beginnen of te eindigen. 

Kattevennen telt een viertal wandelroutes. Als je graag door bossen wandelt, dan kom je hier zeker aan je trekken. De laatste jaren zijn er in het bos extra beleveniselementen toegevoegd. Zo heb je de prachtige picknickplaats Corpus van nature artist Will Beckers, waar je in een gezellige cocon even tot rust kan komen. Ook de Stokkenmanroute, een leuke gezinstocht van 4,2 km, is zeker een meerwaarde voor dit gebied. (meer hierover in de blog)

Voor mij is Kattevennen voornamelijk een pauze plekje. Om tijdens de middagbreak even een luchtje te scheppen. Hier wandelen doe ik niet meer zo vaak. Ten eerste, omdat ik niet zo'n fan ben van alleen maar bos op mijn wandelroute en ten tweede omdat ik de plek ook te goed ken. Enkel als ik mijn zoon eens naar de voetbaltraining in de buurt moet brengen en niet op en af naar huis wil rijden, maak ik hier een wandeling. 

Maar mijn mening even buiten beschouwing gelaten... Kattevennen is een prachtig bosgebied waar je echt uren kan kuieren tussen de bomen. Neem je de gele route dan kom je zelfs tot bij het wandelgebied van Papendaalheide uit, waar ook weer een aantal wandelingen vertrekken!

 

Startplaats: parking Planetariumweg 18, 3600 Genk

Wandelroutes Kattevennen Aantal kilometers
Groene route 4,6 km
Blauwe route 7,2 km
Rode route 9,6 km
Gele route 11,5 km
Groene route (instapplaats Papendaalheide) 4,6 km
Blauwe route (instapplaats Papendaalheide) 8,6 km