Papendaalheide, dat is wegdromen naar zuiderse oorden

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik in Limburg woon. Want een natuurliefhebber zoals ik, wordt hier enorm verwend. En wat het nog leuker maakt is dat sommige plaatsen mij doen wegdromen naar andere oorden. Zeker met de #staycation in het achterhoofd is dit momenteel wel dé mentale opkikker.
Ook Papendaalheide in Zutendaal is zo'n plekje.. zeker bij een mooie warme lentedag.

Wandelen in zomerse sferen

De weersomstandigheden doen veel aan de sfeer van de wandeling. Het was een prachtige lentedag en ik had mij compleet miskeken op de temperatuur. Want met een lange broek aan vertrok ik met 25°C  voor de rode route van 10km. Maar soit, gelukkig kent Papendaalheide ook veel mooie bossen waar altijd wel de nodige verkoeling te vinden is.

Mijn wandeling vertrok aan de Surfplas van Zutendaal. Ik stapte richting de twee plassen waarlangs verschillende pontjes liggen. Het zomergevoel spatte er van af,  overal zaten wel mensen met een hapje en een drankje te genieten in het zonnetje. Heerlijk!

Zuiderse kustlijnen in Zutendaal

Het mooiste wandelstuk lag iets verderop. Bij hoger gelegen gebied kreeg ik een magnifiek zicht op het water. De zandbanken langs de waterlijn deden me even wegdromen naar Zuiderse oorden. Ook op het einde van de rode route passeerde ik zo'n plaatsje. Dat zijn echt dé plekjes om even stil te staan en te genieten!

Afwisseling troef hier in Papendaalheide

Ik hoorde het een wandelend koppel zeggen toen ik aan mijn route begon, "Deze wandeling was de moeite, echt afwisselend". En ik gaf hen 100% gelijk. Want naast de vele waterplassen was er ook een heel mooi parcours door de dennenbossen en langs enkele weilanden.
Zet deze wandeling dus absoluut op je wandellijstje! Want dit is een toppertje!
Pak een picknick mee en plaats je ergens langs de plassen. Je zal een heerlijke tijd hebben!

Papendaalheide, Kempenseweg Zutendaal

Wandelroutes Papendaalheide Aantal kilometers
Groene route 4,6 km
Blauwe route 8,6 km
Rode route 10,5 km
Gele route 11,5 km