Gezelligheid troef!

Het fijne aan thuiswerken is dat je je dag zelf wat kan plannen. Na een voormiddag met overleg en opleidingen besloten Gerry en ik dat het tijd was om even de buitenlucht op te snuiven. We trokken richting Hengelhoef. Dat is voor ons niet zo ver van thuis en je hebt er twee kleine wandelroutes. Perfect voor een korte wandeling dus!

We kozen voor de blauwe route van 6,8 km. Deze bracht ons eerst langs een kleurrijk bos waar we al snel werden getrakteerd op een mooi houten paadje.  Toch opmerkelijk hoe snel de bladeren van de bomen vallen... er waren echt al veel kale plekken in het bos... winter is coming!

We zaten in het gebied van de Wijers dus stapten we ook een deel langs het water.  Het fijne hier was dat het wandelpad door het meer liep, waardoor je aan beide kanten zicht had op het water.
Vlak voor we terug bij het vertrekpunt waren, liepen we langs een wei met tientallen schapen. Ze kenden duidelijk het commando 'Kom', want ze kwamen in een mooie pas allemaal naar Gerry toe. Helaas bleef het poortje toe waardoor ze ons onwetend bleven aanstaren.

Hengelhoef heeft alle troeven voor een gezellige wandeling; mooie kronkelende bospaadjes en heerlijke zichten over het water. Hier kom ik nog eens terug. 

 

Hengelhoefdreef 2, 3530 Houthalen-Helchteren