De Duinengordel, dat is kuieren door landduinen...

Een gordel van verschillende landduinen, dat is de Duinengordel. De Oudsberg is de grootste landduin van België. En het is daar echt een unieke plek.
De route vertrekt aan camping Zavelbos. De eerste kilometers wandel je door een dennenbos met immense hoge bomen. Er zitten ook een aantal klimmetjes op de route maar die zijn allemaal prima te doen.

Geleidelijk aan verandert het bospad in een zandpad. En dan begint de schoonheid van dit gebied pas echt. Vlaktes vol met heide (in augustus op haar mooist) leiden je naar de grote landduin. Het is best wel wat geklauter om in het zand naar boven te geraken, maar op de top is het gewoon prachtig. De bomen op de landduin maken de plek zelfs nog unieker. Het is een perfect plaatsje om op een zonnige dag met de kinderen zandkastelen te komen bouwen.  Of waarom eens niet de berg afrollen?

Na de landduin kom je in een mooi heidegebied terecht die je langzaamaan terug naar het dennenbos leidt. En daar kan je via verschillende routes de rest van het gebied ontdekken. 

 

Startplaats: Kattebeekstraat 1, 3680 Maaseik

Wandelroutes Duinengordel Aantal kilometers
Groene route 3,2 km
Blauwe route 7,2 km
Oranje route 11,4 km
Rode route 14 km