De Ourdall Promenade, een niet te missen wandeling als je in Vianden bent!

De Ourdall Promenade is een absolute must voor wandelliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van natuurlijke schoonheid en cultuur. Deze wandeling neemt je mee langs houten loopbruggen, indrukwekkende rotsen en schilderachtige uitzichten, waaronder deze op het kasteel van Vianden.

Vianden: Het beginpunt

De wandelroute begint in het charmante stadje Vianden, dat wereldberoemd is om zijn prachtige middeleeuwse kasteel. Vanaf het kerkhof (waar je ook kan parkeren) beklimmen we meteen een heuveltje en steken we de Ourdam over. Onze eerste stappen op deze Ourdall Promenade zijn al meteen indrukwekkend.

De houten loopbruggen

Het absolute hoogtepunt van deze wandeling is de passage over de houten loopbruggen. Je wordt er omringd door imposante rotsformaties, wat op zichzelf al een indrukwekkende ervaring is. Maar dat is nog niet alles. Je wandelt ook door een prachtig landschap van weelderig groen en kabbelend water, wat simpelweg zorgt voor pure happiness.

Bij aankomst op het eerste bruggetje werden we begroet door een sfeervolle mist, die als het ware danste op het water. Een uniek moment. Naarmate we verder liepen over het houten pad, verdween de mist en onthulde een heel andere sfeer. De nevel maakte plaats voor een stralende zon en een vrolijke atmosfeer, waardoor we een compleet andere ervaring beleefden.

Op het einde van de houten loopbrug staat een prachtige rustbank. Vergeet er niet even te pauzeren en te genieten van de schitterende omgeving!

Naar Stolzembourg en terug

Terwijl we verder wandelen, leidt de route ons via Bivels (waar de houten loopbrug zich bevindt) naar Stolzembourg. Dit kleine dorpje aan de Ourrivier is een rustgevende plek waar je even op adem kan komen van de 8,8km lange wandelroute. Van hieruit neem je de bus terug naar Vianden, waar de wandeling begon. Een rondwandeling maken kan uiteraard ook, maar dan heb je meer kilometers in de benen.