Altijd een beetje van de wereld in Thor Park...

Als er één plek is die mij volledig tot rust kan brengen dan is het Thor Park wel. Het landschap, de terrils, de prachtige natuur en de uitzichten brengen mij iedere keer naar een totaal andere wereld. 
In het begin wandelde ik op de bestaande routes maar al snel week ik hiervan af en koos ik voor de onbekende paadjes. En die verrasten mij nog meer!

Wekelijks kan je mij wel op deze plek terug vinden. Hoeveel kilometers mijn wandelschoenen hier al hebben afgelegd dat durf ik niet zeggen. Maar voor mij is het iedere keer genieten als ik hier kom wandelen.

Tip: Beklim zeker de terrils. De uitzichten boven zijn adembenemend. Ze zeggen niet voor niets 'The best view comes after the hardest climb'!

 

Wil je toch graag een route wandelen dan kan ik volgenden zeker aanraden:

  • blauwe route van 7,6 km: deze route brengt je rond de terril van Waterschei en laat je kennis maken met de beekvallei en de graslanden van Thor Park. Je moet niet vies zijn van een beklimming want deze komen hier regelmatig voor.
  • paarse route van 8,5 km: voel je meer iets voor een wandeling door het bos, dan moet je voor deze route kiezen. Je passeert hier ook langs stuifduinen die de wandeling wel speciaal maken. In de maand augustus staat de Opglabbekerzavel in bloei (onderdeel van de route). Echt een prachtig paars plaatje!
  • Steenmannetjespad van 2 km: Maak tijdens deze wandeling kennis met de steenmannetjes. Het zijn op elkaar gestapelde stenen die je naar de top van Thor Park brengen. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een schitterend uitzicht op de terril van Waterschei. 
  • rode route van 12,8 km: wil je van alles wat proeven, dan kies je voor de rode wandeling. Ze brengt je via het Heiderbos naar het gebied met de terrils. 
  • Erfgoedroute van 11 km: Thor Park straalt mijnverleden uit. En dat laat deze route je zeker ontdekken! De mijnterrils, de steenkoolmijn en de tuinwijk van Waterschei dompelen je onder in de sfeer van het mijnverleden. 

 

 

Startplaats: Thor Park, Genk