De Abeekvallei, dat is verwennerij ten top!

Ik wandel graag alleen, maar ik vind het ook heel leuk als mijn hubby Gerry mee gaat. Hij bereidt dan meestal de wandeling voor.  En dat deed hij bij de Abeekvallei ook. 

We maakten een combinatie van de zwarte route met de gele, blauwe en rode. In de streek zijn er een aantal watermolens te vinden en de zwarte route,  zo'n 20km lang, verbindt deze met elkaar. Vandaar ook het symbool op de wegwijzer. 

Elke route passeert de Abeek. Je wandelt hier daarom ook vaak langs drassige gebieden, door moerassen en langs hoge rietkragen.

Ik was aangenaam verrast door dit leuke landschap. Het bood zoveel afwisseling; het ene moment wandel je door maïsvelden en het moment daarop door een weide waar een kleine kudde Galloway runderen staan te grazen. 

Door het vochtige gebied van de Abeekvallei vindt je hier veel houten paadjes. Ze glooien trouwen mooi door het landschap. Door onze combinatie van de 4 routes kwamen we er wel wat tegen. Pure verwennerij voor mij (smile).

De natuur van dit gebied is echt prachtig. En de stilte en rust doen ook wonderen.
En als ik nog één extra tip mag geven: kijk goed rond tijdens het wandelen. Ik zag zoveel leuke kleine dingetjes onderweg. Zoals enkele spreuken die aan hek hingen. Van Limburgse gastvrijheid gesproken. :-)

 

Startplaats: Weg naar Ellikom 243, 3670 Meeuwen (Oudsbergen)

Wandelroutes Abeekvallei Aantal kilometers
Groene route 3.8 km
Blauwe route 6,3 km
Gele route 10,2 km
Watermolenroute 20,5 km