Heerlijk wandelen tussen de rotsen van Gorges d'Héric

Gorges d’Héric is een prachtige kloof die is uitgesleten door de rivier Héric, in het departement Hérault. De kloof ligt vrijwel in het hart van het regionale natuurpark Haut-Languedoc.
De kloof is een populaire stek voor toeristen die verfrissing zoeken in de rivier de Héric, die door de kloof stroomt. Maar de regio leent zich ook perfect voor het maken van een wandeling.

De wandelroute

Dat Gorges d'Héric een favoriete wandelplek is, kan ik alleen maar bevestigen. De ongelofelijk mooie wandeling loopt langs de kloof en de bergstroom, tussen de rotsen door.
De ingang van de kloof bevindt zich ten noorden van het dorpje Mons-la-Trivalle. De route loopt vanaf de parking op een geasfalteerd pad. (ideaal voor buggy's).  Er zijn veel leuke plekken onderweg die je uitnodigen om even van de route te gaan. Het is soms even klauteren maar daar krijg je een uniek spotje natuur voor terug.  Pak dus zeker die picknick me!

Aan het einde van het pad, op zo'n 5 km, ligt Héric. Het gehucht bestaat letterlijk uit 2 huisjes. In de zomermaanden is hier een klein terrasje waar je wat kan drinken. Het geasfalteerd pad loopt hier ten einde. Je kan dan de keuze maken om het pad terug te lopen. Je wandelt dan wel hetzelfde stukje maar je beleeft het helemaal anders.

Uitdagendere route?

Ben je een geoefende wandelaar? Wandel dan bij de huisjes van Héric door en kies voor de langere route. De tocht brengt je via rotspaden naar de andere kant van de berg. Het is een uitdagende wandeling want je stijgt in de eerste kilometer nog eens een goede 200m. Maar het is puur genieten. Zeker in de herfst waar de bladeren van de kastanjebomen 50 tinten oranje kleuren.

Kies bij de splitsing 'Barou' de route naar Mons. Die leidt je terug naar het startpunt. Het is een lange afdaling langs prachtige paden, omringd door groen en oranje, langs bossen en knappe uitzichten. Via een pad langs twee huizen kom je terug op een geasfalteerde weg. Sla hier links af en trek iets verder het bospad in die je helemaal tot aan de parking brengt.

Goed om te weten!

  • Gorges d'Héric is in de zomermaanden een populaire vakantieplek. Vele bezoekers zoeken verfrissing in de poeltjes tussen de rotsen. Gelukkig is de kloof zo langgerekt, dat het niet snel druk aanvoelt. Maar zoals zoveel toeristische plekken, kom vroeg om zo de drukte voor te zijn! ;-)
  • Tijdens de zomermaanden (tot 15/09) is de parking te betalen. Bij het parkeerterrein is een restaurant gevestigd en kan je gebruik maken van de openbare toiletten
  • De wandelroute van 5 kilometer (tot boven aan Héric) telt zo'n 300 hoogtemeters.
  • Kies je voor de langere route, dan tel je daar best nog zo'n 10 wandelkilometers bij. We deden een wandeling van totaal 15km.
  • Link naar mijn route