Struinen tussen de Mechelse heide...

De Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen, is dé wandelplek bij uitstek.
En dat kan je echt wel letterlijk nemen. Je wandelt hier zelden alleen. Menig mensen komen naar hier om te genieten van de natuur.

Door bossen, langs verlaten groeves en uiteraard door diverse heidelandschappen. Je bent best ook niet vies van een klimmetje. Want er zijn er wel een paar. 

Wat ik ook leuk vind aan de Mechelse Heide is het Zandloperpad. Het is een verhard pad van ongeveer anderhalve kilometer lang met enkele beleveniselementen onderweg. Ideaal voor mindervaliden of voor nichtjes die niet graag lange wandelingen maken.
De grote zandduin onderweg is een welgekomen afleiding. Lekker ploeteren met de handjes door het zand om daarna af te spoelen in de waterplas. Een top-attractie.

Ravotten kunnen de kinderen ook in het Beestige Boelbos. Dit leuk speelbos is echt een plezante plek. De kinderen maken er op een speelse manier kennis met de dieren van het Nationaal Park. Wil je meer weten over deze speelplek? Klik dan op de button hieronder.

Ook leuk: op de rode wandelroute liggen twee losloopzones voor honden. Ideaal voor als je toch een luswandeling wil maken en je hond af en toe eens zijn volle energie kwijt wil.

 

Startplaats: Joseph Smeetslaan 280, 3630 Maasmechelen

Wandelroutes Mechelse Heide Aantal kilometers
Groene route 3,5 km
Blauwe route 5,3 km
Gele route 5,5 km
Rode route 7,2 km
Paarse route 8,5 km
Oranje route 5,9 km
Zandloperpad 1,5 km