Een heen-en weer wandeling in Järnsjöleden, met natuur om van te smullen

De Järnsjöleden is een uitgestippelde wandeling van totaal 29 km. Omdat het een heen- en weer wandeling is, bepaal je zelf hoelang je de wandeling maakt. De natuur is om van te smullen waardoor wij er een tocht van ongeveer 23km van maakten.

De wandeling start aan het Bjurbäckens Slusscafé, waar je op een ruim terras aan het water heerlijk kan eten. Kom je om te wandelen, start de wandeling dan best in de voormiddag. Dan is er zeker voldoende parkeerplaats voor jouw auto.

Het eerste deel van de tocht gaat voornamelijk over houten vlonders door de 'Lungälvsmossen', een uitgestrekt moerasgebied. Daarna volgen omvangrijke dennenbossen waar je vooral in de vroege uren of bij valavond elanden kan spotten. Helaas zijn we ze zelf niet tegengekomen, maar het gevoel dat ze in de buurt waren, was zeker aanwezig.

We wandelden de tocht tot in het stadje Lungsund waar we aan een picknickbankje onze lunch nuttigden. Er zijn onderweg trouwens voldoende picknick-tafels of bankjes te vinden waar je kan uitrusten en genieten van het uitzicht.

De wandeling is goed aangegeven door de oranje markeringen.