Uitwaaien langs de Maas in Maaswinkel

Wat is er heerlijker dan eens lekker uitwaaien tijdens een wandeling? Omdat de zee voor mij wat te ver af ligt voor een namiddagje wandelen, trek ik daarom graag naar de Maasvallei. Ik vind het geweldig om langs het water te wandelen.

De wandelroute start langs de Zuid-Willemsvaart. Een toffe start want langs het kanaal staan de grote eiken in prachtige herfstkleuren. Na een goede kilometer trok ik de weilanden in. De modderige wegen moest ik er wel bij nemen. Gelukkig waren de velden erlangs juist geoogst zodat er nog een alternatieve weg was. Maar kom, het had zijn charmes. De koeien langs de weg vonden mijn geploeter alvast interessant genoeg om mij enige tijd aan te staren. 

Niet veel later passeerde ik de dorpskern van Vucht, een klein, gezellig gehuchtje. Langs de kerk wandelde ik terug de natuur in. Het wandelpad kruiste uitgestrekte weilanden. 

Ook hier maakte ik een combinatie van routes. Ik startte met de gele en ging over naar de oranje. Die begon alvast veelbelovend. Ik wandelde eerst even, zonder het door te hebben, de verkeerde kant uit. Maar ik kwam uit op schitterende stukjes natuur; grote waterplassen waar talloze watervogels zaten. De reigers zweefden boven mijn hoofd en een formatie kwekkende ganzen vlogen naar de Maas toe.

Terug op de juiste route werd ik verrast door een drietal grazende paarden die echt letterlijk op mijn weg stonden. Schrik hadden ze niet van mij want eentje kwam mij zelfs spontaan groeten.

En eindelijk, daar was ie dan, de Maas. Heerlijk! Lekker uitwaaien, genieten van het zicht, verstand op nul en gaan... 

Maaswinkel is echt een plekje om te ontstressen. Je kan aan de oever van de Maas zalig verpozen. Ik vind het alvast één van de mooiste plekjes van de Maasvallei.

einde Dokter Haubenlaan, 3630 Maasmechelen

Wandelroute Maaswinkel Aantal kilometers
Gele route 7 km