Rustig kavelen tussen de Haspengouwse velden in Kerniel

Je hebt zo van die plaatsen waar je direct dat warm gevoel krijgt... waarvan je weet dat elke stap die je wandelt genieten is..
En zo'n plaatsje is hier, in Kerniel Borgloon.

Untitled #158

Dat deze magische plek een grote inspiratiebron is voor talrijke kunstenaars is niet verwonderlijk. Untitled #158, van de Schotse kunstenaar Aeneas Wilder geeft door zijn ronde constructie met de verticale houten latjes een prachtig uitzicht van 360°. De link met de abdij is er ook want wanneer je door het kunstwerk wandelt, waant je jezelf in één of andere kloostergang. Met het landschap van Kerniel als achtergrond is dit alvast een veelbelovende start van de wandeling.

Verborgen moois

De rest van de route is hoe het een wandeling in Haspengouw moet zijn. Door fruitboomgaarden, langs intieme paadjes met natuur die je innerlijke rust geeft. Een houten pad glooit heerlijk door het landschap met aan de horizon een mooi zicht op de abdij.
Je kan langs de route zelfs twee nieuwe kunstwerken bewonderen. Twee parels van Will Beckers, een nature artist met Limburgse roots. De installaties waren op het moment dat ik daar was nog niet officieel geopend. Maar ze zijn wel een knappe aanvulling op al het verborgen moois in deze streek.

Colenstraat, Abdij Mariënlof, Borgloon

Wandelen Mariënlof Aantal km
Rode pijl 4,5 km