Over de grenzen heen...

Aan het bezoekerscentrum De Wulp vertrokken we voor een wandeling van 10 km door het mooie natuurgebied  Hageven-Plateaux. Tijdens onze route werden we getrakteerd op een leuke afwisseling van vennen, heide, rietkragen en grote dennenbossen.

De eerste kilometers van de wandeling (blauwe route) trokken we door lange stukken weiland. Eenmaal we de grens met Nederland overstaken, gaf de natuur ons wat meer variatie. In het leuke dennenbos zagen we duidelijk enkele graafsporen van everzwijnen.

Enige tijd later gaven de grote heidevlaktes ons een mooi panorama over het gebied. Een leuk houten vlonderpad leidde ons naar een moerassig gebied. Langs de hoge rietkragen van de Dommel hoorden we het gezang van vele watervogels. 

Hageven-Plateaux is een prachtig wandelgebied waar je kan genieten van rust en stilte.
Ga je er ook wandelen? Dan geef ik je best nog deze 2 tips. Schrik niet als er enkele grote grazers je route passeren want ze mogen hier op sommige plekken vrij hun gang gaan. En zoek ook zeker het leuke hangbrugje over het water op. Deze ligt op de gele route. Het is echt een uniek plekje tussen een zee van rietkragen. 

Tussenstraat 10, 3910 Pelt