Romantisch knuppelpad langs het water in Elen...

Een vroege zondagochtend. Het was nog donker toen ik mijn dochter naar haar werk bracht. In plaats van meteen weer naar huis te keren om mijn bed in te kruipen - het was weekend voor iets - besloot ik om verder door te rijden naar Elen.
Ik was getriggerd door het houten vlonderpad daar. Ik zag het voorbij komen in een post op Instagram. En wie mij langer kent dan vandaag, weet dat ik hiervoor een zwak heb.

Het was nog behoorlijk fris toen ik aan mijn wandeltocht begon. -3 graden gaf de thermometer aan. Goed ingepakt met muts, sjaal en handschoenen trok ik op pad. Het vertrekpunt van de oranje route (ongeveer 7km) lag aan de kerk van Elen.

Ik hou van wandelingen in de vrieskou. Over alles ligt een klein vorstlaagje en dat maakt het super mooi! Op de harde wegen was het wel opletten geblazen, want het lag er glad bij. Maar eenmaal op onverharde ondergrond kraakte alles zo gezellig.

Eenmaal de dorpskern achter mij lag, arriveerde ik in 'De Broeken', een klein moerassig natuurgebied. Via een knap knuppelpad beleefde ik een deel van de wandeling langs het water. Ik hoorde ook allerlei vogelgeluiden, maar in de vogelkijkhut iets verderop kon ik er niet veel spotten. Enkel een zwaan die aan de oever van het water zat en een reiger die boven de plas vloog. 

Maar met het aanbreken van de dag, het licht van de 'golden hour' en de vrieskou gaf dit plekje mij op dat moment alles!

Het einde van de wandeling liep langs de velden rond het Kasteel Sipernau. Met de weidse uitzichten, genoot ik volop van de ochtend. Heerlijk om zo mijn zondag te starten. Alvast voor herhaling vatbaar!

Kerk Elen, Bergerkampstraat, 3650 Dilsen-Stokkem

Wandelroutes Elen Aantal kilometers
Groene route 3,3 km
Blauwe route 5,8 km
Oranje route 6,8 km
Gele route 7,5 km