Nationaal Park Hoge Kempen: Een overzicht

Het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg beslaat meer dan 12.000 hectare aan bossen en heide. Dit uitgestrekte gebied strekt zich uit over verschillende gemeenten, waaronder As, Bilzen, Bree, Dilsen-Stokkem, Genk, Lanaken, Maaseik, Maasmechelen, Oudsbergen en Zutendaal.

Natuurschoon in overvloed

Het Nationaal Park Hoge Kempen is een betoverend natuurgebied dat elke natuurliefhebber zal bekoren. Hier ontdek je een verscheidenheid aan landschappen en ervaringen.

Verkenning van de natuur

Ik geniet er persoonlijk van om te dwalen door de stuifduinen en te luisteren naar het gezang van vogels in de uitgestrekte dennenbossen. De uitzichten vanaf de terrils blijven me keer op keer fascineren, terwijl de talloze waterplassen een oase van rust vormen.

De pracht van de seizoenen

Tegen het einde van de zomer kleurt het park paars wanneer de heide in volle bloei staat. Dit is hét moment om de natuur in te trekken. Echter, gedurende alle seizoenen onthult de natuur hier haar pracht... ontdekken is de boodschap!

Diverse toegangspoorten

Het park heeft verschillende toegangspoorten, elk met een uniek perspectief op het natuurgebied. Elke toegangspoort belooft een andere belevenis en maakt het Nationaal Park Hoge Kempen ideaal voor diverse wandeluitstapjes.

 

Meer ontdekken? www.nationaalparkhogekempen.be