Wandelen door een grote zandbak in Hechtel-Eksel

Een wandeling met voldoende afwisseling in het landschap. Zo heb ik ze graag. En daar is 'In den Brand' wel een perfect plaatsje voor. ‘In den Brand’ dankt zijn naam aan het feit dat mensen hier vroeger hun brandhout kwamen halen. Nu worden grote landduinen er omringd door loofbossen en naaldbossen.

Landduinen

Her en der kan je op de landduinen unieke kronkelige bomen vinden. Deze geven de omgeving wel een apart karakter. De duinen zijn alvast stevige kuitenbijters. Wist je dat sommigen wel tot 40 meter hoog kunnen worden? Beklimmen is een must want de uitzichten boven zijn top!

Trapje voor de sfeer

Alhoewel de uitgestippelde routes hier niet al te groot zijn qua kilometers, ze leiden je allemaal door de heerlijke bossen. Zeker in de herfst is het volop genieten van de kleurrijke natuur. Op je route kom je kleine poeltjes en kronkelende paadjes tegen.

Het trapje op de blauwe route, die je terugbrengt naar het duinengebied, is de kers op de taart. Het panorama wat je daar krijgt is adembenemend.

Tip

Aan de ingang van In den Brand vind je een leuke picknickplek met enkele reuzeninsecten in hout, erg leuk voor de kinderen. Neem voor de kinderen zeker ook een schepje of een emmertje mee voor uren zand-plezier!

Kamertstraat, Hechtel-Eksel

Wandelingen In den Brand Aantal kilometers
groene route 2 km
blauwe route 4,4 km
rode route 5,5 km