Met hoogtevrees over de Geierlay hangbrug

De Geierlay hangbrug is één van de langste en spectaculairste voetgangersbrug van Duitsland. De Geierlay ligt vlakbij het plaatsje Mörsdorf, in de Duitse Hunsrück. We logeerden in Cochem, op een half uurtje rijden, dus een dagtrip naar deze locatie was gewoon een must!

Hoogtevrees

'Een wandeling over de 360 meter lange brug, 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal, is niet voor mensen die bang zijn voor hoogtes. Maar durf je het aan dan wordt je getrakteerd op een onvergetelijke ervaring.' Dit zinnetje spookte tijdens de heenrit meermaals door mijn hoofd. Ik las het in een brochure over de Geierlay hangbrug.
Maar mijn nieuwsgierigheid won en niet veel later maakten we de eerst stappen over de brug.
Het zweet brak mij langs alle kanten uit en mijn focus lag vooral op het einde van de brug. Maar I did it! En daar ben ik potverdikke trots op! En inderdaad, de ervaring was top!

Wat je zeker moet weten...

  • Starten kan aan het Bezoekerscentrum van Geierlay in Mörsdorf. Er is een betaalparking voorzien voor de auto.
  • Je volgt de Geierlay-symbolen, die voornamelijk op de grond aangebracht zijn. Zij wijzen je de weg naar de hangbrug. 
  • Momenteel is er éénrichtingsverkeer op de brug, dit wegens de huidige coronamaatregelen.
  • De toegang bedraag €5, deze betaal je aan de hangbrug.
  • Er zijn verschillende wandelroutes die je terug brengen naar het Bezoekerscentrum van de Geierlay in Mörsdorf. Wij kozen voor de wandelroute van 3km. In ieder geval, al de wandelroutes leiden je door de prachtige, machtige bossen.

Kastellauner Strasse 23, 56290 Mörsdorf