100% wandelplezier op deze Guttlandtrail in Mamerleeën

Wil je ontsnappen aan de drukte en rust opzoeken in de natuur? Dan heeft het bos tussen Mersch en Keispelt je iets bijzonders te bieden. Verborgen in het weelderige groen van dit prachtige bos wachten indrukwekkende rots- en grotformaties. Wedden dat jouw hart sneller gaat kloppen tijdens deze wandeltocht?

Hoogtepunt op de route de 'Mamerleeën'

De 'Mamerleeën' zijn ongetwijfeld het hoogtepunt van deze unieke wandeltocht, doordrenkt met 'Mullerthal'-vibes. Hier vind je natuurlijke zandsteengrotten en een complex netwerk van kunstmatige tunnels. Het is werkelijk een waar paradijs voor wandelliefhebbers.

Als ik dan toch één klein minpuntje moet noemen, dan is het het geluid van de autosnelweg, die zich iets verderop in het dal bevindt. Vanwege de hoogte waarop je wandelt, is het geluid van de snelweg soms goed hoorbaar. Maar al snel verdwijnt dit op de achtergrond door de adembenemende rotsachtige omgeving om je heen.


Rustplekken in overvloed op deze wandeltocht

Maar de Mamerleeën heeft nog veel meer te bieden dan alleen rotsen en grotten. Terwijl je over de Guttland Trail Mamerleeën wandelt, kom je nog tal van andere gelegenheden tegen die je doen ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

Bij de "Huellee" vind je een imposante picknicktafel met een adembenemend uitzicht op het kasteel van Schoenfels. Hier kan je even tot rust komen en genieten van een welverdiende pauze.

Als je verder wandelt, kom je bij het plaatselijke recreatiegebied genaamd 'Hunnebur'. Dit betoverende plekje wordt gekenmerkt door een sprookjesachtige vijver, omringd door bankjes. Het is de perfecte plek om even te pauzeren en te genieten van de rust van de natuur.


De Wollefsgriecht, een mooie afsluiter

Aan het einde van je wandeltocht leidt het pad je door het klein ongerept dal genaamd 'Wollefsgriecht'. Dit is een serene plek waar de natuur haar gang gaat en waar je geniet van de rust en stilte. Het is een indrukwekkend decor, de wandeling had op geen betere manier kunnen eindigen.

 

Nog enkele tips: de wandeling (8km) gaat goed op en af. Zorg dus zeker voor goede wandelschoenen en een goede wandelconditie.
Starten doe je aan de obelisk Monument national de l'indépendance, daar is een kleine parking. Het wandelpad is gemarkeerd in beide looprichtingen. Volg de wit-groene markeringen.