Waarom Old Ponale Path een geweldige route is om te wandelen.

Het Ponale-pad (Sentiero della Ponale in het Italiaans) is een schilderachtige wandelroute in de provincie Trentino, in de noordoostelijke regio van Italië. Het pad volgt de route van de oude Ponale-weg, die oorspronkelijk in de 19e eeuw werd aangelegd als muilezelpad om de stad Riva del Garda te verbinden met de Ledro-vallei.

De weg biedt een prachtig uitzicht op het omringende landschap en is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers en toeristen.

 

Er zijn verschillende redenen waarom je Old Ponale Path moet wandelen. 

1. Het wandelpad biedt je een unieke kans om de natuurlijke schoonheid van de regio te ontdekken. Het pad slingert door  bossen, grotten en langs de oevers van het meer. De route biedt je daarnaast een adembenemend zicht op de omliggende bergen en het Gardameer. De weg is makkelijk begaanbaar en er zijn voldoende rustplaatsen onderweg.

 

 

2. Vertrek je, net zoals wij, vanaf de Ledro-vallei, dan wandel je zo'n 6 km naar beneden tot je in Riva del Garda aankomt. Riva del Garda is een charmant, schilderachtige stadje waar je heerlijk kan proeven van de lokale keuken of cultuur kan opsnuiven bij de Toren van Apponale, de Kerk van San Francesco en het Museum van het Gardameer. Ook voor de shoppers is er zeker wat wils.

 

 

3. De oude Ponale weg is toegankelijk via verschillende invalswegen. Handig want zo kan je zelf kiezen hoe lang je de wandeling wilt maken. Weet ook dat je voor de terugtocht altijd de bus kan nemen, al raad ik je dat niet aan. Door de route andersom te wandelen beleef je deze op een andere manier en zie je ook nieuwe uitzichten.
Hou er best rekening mee dat het pad nu naar boven gaat. Gelukkig is dit stapsgewijs waardoor de klim reuze meevalt. 

 

Conclusie: wandelen over het Ponale Pad is een leuke daguitstap om de prachtige Italiaanse regio Trentino te ontdekken. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling, het pad heeft voor iedereen iets te bieden.

Strava-link van onze route: https://strava.app.link/OpxvgBBG9vb

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.