Wandelend genieten: Ontdek het prachtige wandelarrangement van Corsendonk Hotels

Stel je voor: je bent op weekend en wandelt door fraaie landschappen, omgeven door groene bossen en charmante dorpjes. Terwijl je geniet van de rust van de natuur hoef je je geen zorgen te maken over het dragen van bagage of het zoeken naar accommodaties, want Corsendonk Hotels heeft het perfecte wandelarrangement voor je samengesteld. Dit arrangement biedt niet alleen uitgestippelde wandelroutes van hotel naar hotel, maar ook een heerlijk ontbijt, comfortabele kamers en ontspannende wellness faciliteiten om je wandelervaring compleet te maken.

 

Het wandelavontuur begint
We arriveerden vrijdagavond in Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee. De intieme sfeer van het hotel verraste ons meteen. We werden hartelijk verwelkomd door een warme glimlach. De gastvrije sfeer maakte ons meteen duidelijk dat we een onvergetelijke ervaring tegemoet gingen.

Bij het inchecken kregen we niet alleen de sleutel van onze prachtige ingerichte kamer, maar ook een welkomstpakket met alles wat je nodig hebt voor je wandelavontuur. Het pakket bevatte de routebeschrijving van de eerste wandeltocht (voor zaterdag) voorzien van wandelknooppunten en hoogtepunten op de route.  Het was duidelijk dat Corsendonk Hotels veel aandacht heeft besteed aan het voorbereiden van de wandeltocht, zodat we zonder zorgen konden genieten van de prachtige omgeving. (je hebt de keuze uit 2 routes, een korte (17km) of een langere (25km) richting Corsendonk Turnova in Turnhout)

Ook in het pakket, enkele labels om aan onze bagage te hangen. Want één van de grootste voordelen van dit wandelarrangement was het gemak waarmee we konden wandelden. In plaats van te slepen met onze bagage, hoefden we alleen maar onze essentiële spullen mee te nemen tijdens onze tocht. Het hotel nam de zorg voor onze bagage over en zorgde ervoor dat deze veilig en op tijd naar het volgende hotel werd gebracht. 

Ook onze wagen mocht het hele weekend bij Corsendonk Hooge Heyde geparkeerd blijven staan.

 

 

Een culinaire ontdekkingsreis

Op vrijdagavond werden we meteen verwend met een gastronomisch diner in het hotel. Hoewel dit diner apart te boeken was en niet bij het wandelarrangement inbegrepen zat, konden we het niet weerstaan om onszelf te trakteren op een feest van smaken.
Tijdens het diner werden we niet alleen verrast door de culinaire creaties, maar ook door de attente bediening. Ober Jan stond altijd klaar met een glimlach en zijn vriendelijke omgang maakte de avond nog aangenamer.

 

 

De pracht van de natuurlijke omgeving

Zaterdag: We trokken onze wandelschoenen aan en maakten ons klaar om op avontuur te gaan. De wandelroute was zorgvuldig uitgestippeld om ons langs de mooiste plekjes van Kasterlee en Turnhout te leiden. We begonnen onze tocht door prachtige weilanden en weelderige stukken bos.

Omdat we wisten dat het een hete dag ging worden, besloten we om de korte route (van 17km) te nemen. Deze route volgde knooppunten en bood een perfecte balans tussen wandelen door de natuur en het verkennen van pittoreske Vlaamse dorpen. Het was een verademing om veel groen tegen te komen zodat we in de schaduw van de bomen konden wandelen tijdens de warmste uren van de dag.

Helaas moeten we eerlijk toegeven dat de laatste 7 kilometers van de korte route naar Turnhout wat eentonig waren. Het grootste deel van deze kilometers bestond uit rechte stukken, wat het enigszins saai maakte. Gelukkig waren de vorige kilometers gevuld met veel natuurschoon dat dit slechts een klein minpuntje was.

Voor degenen die meer kilometers willen maken, is de langere route echter een aanrader. Deze route leidt je verder de natuur in en biedt een gevarieerd landschap, zonder de monotonie van lange, rechte stukken.

 

 

Verwennerij van Corsendonk Hotels

Na een lange dag wandelen is er niets beter dan thuis komen in een comfortabele hotelkamer. Onze kamer in Corsendonk Turnova was een ware oase; comfortabele bedden, zacht beddengoed, stijlvolle inrichting en een badkamer om u tegen te zeggen.

Maar de verwennerij stopte niet bij de kamer. Corsendonk Hotels begrijpt het belang van ontspanning en herstel na een lange wandeling. We gaven onze vermoeide spieren en voeten de welverdiende rust in de wellness, genoten van de warmte van de sauna en verkoelden ons in de heerlijke kleurendouche.

's Ochtends werden we getrakteerd op een uitgebreid ontbijt zodat we onze dag vol energie konden beginnen. Van broodjes, koffiekoeken en pannenkoeken tot vers geperste fruitsap en een overvloed aan gezonde opties, er was voor elk wat wils.

 


Het volgende avontuur

Eenmaal onze koffers afgezet aan de receptie, wetende dat het hotel ze veilig terug naar Kasterlee zou brengen, begonnen we aan dag 2 van ons wandelavontuur. Terug richting het eerste hotel, via een andere route. Gezien het warme weer van vandaag, kozen we opnieuw voor de korte route. Deze telde 19km, de lange route is zo'n 29 kilometer.

De eerste zes kilometer gaat langs drukke wegen om het centrum van Turnhout te verlaten. Dat was even doorbijten, maar zodra we de natuur in trokken, kregen we meteen de rust van de natuur als compensatie.

Weet dat de eerste kilometers vanaf de route met knooppunten ook uit enkele rechte stukken weg bestaan. Echter, zodra we het schaduwrijke bos betraden, begon de route steeds gevarieerder te worden. We werden door gezellige gehuchtjes geleid - het fonteintje in Kasterlee dorp was een welgekomen verfrissing ;-) -, die ons uiteindelijk naar het prachtige natuurgebied genaamd "de Hoge Mouw" brachten.

Het hoogtepunt van de route bevond zich bij wandelknooppunt 82.  "A Giant Sculpture", een imposante kunstwerk, gemaakt door kunstenaar Gijs Van Vaerenbergh, staat bekend als de slapende reus van Kasterlee. Het was absoluut de moeite waard om hier een moment van rust in te lassen en dit kunstwerk van dichtbij te bewonderen.

 

Omringd door dennenbossen en imposante boomsculpturen, bracht de knooppuntenwandeling ons terug naar Corsendonk Hooge Heyde. Voordat we onze koffers ophaalden en huiswaarts keerden, genoten we nog van een verfrissend drankje.

Het wandelarrangement heeft ons op aangename wijze verrast. Het is een prachtige formule waarmee we niet alleen de lokale omgeving konden verkennen, maar ook genoten van de luxe van twee hotels. Dat we ons geen zorgen hoefden te maken over onze bagage gaf ons de mogelijkheid om volop te genieten van elke stap van onze wandeltocht, en dat was echt wel zalig.

 

Boek nu je wandel- of fietsarrangement met de kortingscode ‘Maaike10’ en ontvang 10% korting op kamer & ontbijt.

Deze kortingscode is geldig tot 30 juni 2023 en van toepassing op verblijven in juli & augustus

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.